Cardio Tennis

Zin om tennis op een andere manier te beoefenen?

U houdt van fitness maar U traint niet graag alleen?

U zou graag een maximum aantal calorieën verbranden?

U zou graag aan uw conditie werken op een toffe manier?

Dan is ‘Cardio-tennis’ iets voor U!

Bij cardio-tennis worden de eigenschappen van tennis en cardiovasculaire oefeningen gecombineerd. Het aantal verbrande calorieën is te vergelijken met deze van een Aerobic training.

Een cardio-tennis training bestaat voor 30% uit drill-oefeningen en voor 70% uit het spelen van een wedstrijd (met of zonder punten).

Hierbij staat de veiligheid van de deelnemers steeds op de eerste plaats.  Zo wordt elke sessie  gestart met een opwarming waarbij de nadruk vooral gelegd wordt op dynamische bewegingen en op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden ( gooien en opvangen van de bal, zachte balslagen,…) Elke training wordt afgesloten met ontspannende oefeningen. Hierdoor zal de hartslag opnieuw dalen en zullen toxische stoffen uit het metabolisme verwijderd worden. Het gebruik van hartslagmeters tijdens  de trainingen zorgt voor een bijkomende zekerheid.

De cardio-tennis trainingen worden steeds gegeven op ritmische en dynamische muziek. Dit maakt dat deze lessen, onder leiding van een professionele tennis- of fitnesstrainer, altijd ontspannend en plezant zijn. Het is DE manier om er mee te starten en om in goede conditie te blijven.

Eerst was er het enkelspel, dan het dubbel, ….. en nu de cardio-tennis!

Link met AFT

Video

Inlichtingen en informatie: Christophe 0488/90 01 10 (gecertifieerde trainer cardio-tennis aft)

                                          Cardiotennis.chris@gmail.com

 

De Royal Laeken Tennisclub heeft de officiële erkenning van aft voor cardio-tennis.